Mercurialis økologiske urte-ekstrakter fremstilles på forskellige måder, men med fælles baggrund i de gamle alkymisters spagyriske metode, hvor plantens bestanddele adskilles for senere at sammenføje de aktive elementer igen på et højere niveau.

                                                       - - -

Mercurialis urtetinkturer fremstilles håndværksmæssigt af biodynamisk dyrkede planter fra eget gartneri. Til ekstrakterne benyttes en blanding af økologisk/biodynamisk rødvin, der fremstilles uden brug af sulfit, og økologisk alkohol. Udtrækket af de findelte planter henstår i mindst 4 uger før plantedelene presses og sies fra. Planteresten tørres og afbrændes, så der til sidst kun er den rene aske tilbage. Asken tilsættes så tinkturen hvorved saltene opløses i den og bidrager til det produktets virkning. Den færdige tinktur har et alkohol-indhold på ca. 20%, der virker konserverende, og er dermed mindst holdbar i 2 år.
Tinkturer vælges, hvis man har fokus på indholdsstoffer og ikke har problemer med indtagelse af alkohol.

                                                       - - -

Mercurialis fermenterede urteekstrakter fremstilles med henblik på at kunne tilbyde alkoholfrie, men alligevel langtidsholdbare dråbepræparater af dertil egnede lægeplanter. De findelte biodynamiske planter fra eget gartneri gennemgår en særlig fermenterings-proces evt. med lidt afkalket vand i mindst 4 uger, derefter presses og filtreres plantedelene fra. Planteresten tørres og afbrændes, så der til sidst kun er den rene aske tilbage.  Asken tilsættes så ekstraktet, hvorved saltene opløses i det og bidrager til det produktets konservering og virkning. Ekstraktet modner  ca. ½ år inden det fyldes på flaske til salg. Ekstrakterne er ikke pasteuriserede og dermed stadig levende produkter.
 Obs. Bør opbevares i køleskab efter åbning! 
Fermenterede ekstrakter vælges, hvis man har fokus på livskræfter, ønsker et mere levende produkt, og af den ene eller anden grund vil fravælge alkohol.

Foreløbigt tilbydes følgende produkter:

Økologiske urte-tinkturer: Biodynamiske fermenterede ekstrakter:

Solhat-tinktur (plante)
Solhat/Propolis-tinktur
Solhat-tinktur (blomst)
Solhat-tinktur (rod)
Baldrian-tinktur (rod/rhizom)
Matrem-tinktur (blad/blomst)
Morgenfrue-tinktur (blomst)
Guldblomme-tinktur (blomst)
udvortes brug! Mælkebøtte-tinktur (rod)
Kulsukker-tinktur (rod)
udvortes brug!
Astragel-tinktur (rod)
Kvalkved-tinktur (bark)

Echinaferm-ekstrakt (Solhat-plante)
Hyperiferm-ekstrakt (Perikum-blomst)
Taraxaferm-ekstrakt (Mælkebøtte-rod)

Tanaceferm-ekstrakt (Matrem-blad/blomst)
Valeriferm-ekstrakt (Baldrian-rod/rhizom)

Fumariferm-ekstrakt (Jordrøg-plante)

 

  
 50 ml flaske koster 90,- kr.